Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Rolluikentips.be Info & advies over rolluiken en andere types zonwering.
Vergelijk gespecialiseerde installateurs online.
header image
Rolluikentips.be

Elektrische rolluiken

Op steeds meer woningen worden elektrische rolluiken geplaatst. Da’s ook niet zo gek, want de voordelen van elektrische rolluiken zijn legio. Ontdek alle voor- en nadelen ervan op deze pagina, alsook de kostprijs en verschillende soorten.

 

Waarom elektrische rolluiken aanschaffen?

Om te beginnen: inbrekers laten een huis dat voorzien is van elektrische rolluiken waarschijnlijk links liggen, omdat hun “werk” daardoor een stuk moeilijker wordt. De rolluiken zijn gemaakt van duurzaam aluminium en vormen aldus een doeltreffende bescherming tegen vernieling en inbraak. Ook rolluiken die gemaakt zijn van kunststof zorgen voor een uitstekende inbraakpreventie.

Daarnaast zijn elektrische rolluiken zonwerend, geluidsdempend en isolerend: in sommige gevallen is een besparing tot 40% op de energiekosten zeer wel mogelijk.

Ook prettig is het feit dat elektrische rolluiken voor haast ieder huis geschikt zijn, omdat ze leverbaar zijn in elke denkbare kleur. Daardoor zorgen ze voor een aantrekkelijke uitstraling die past bij de sfeer van het huis. En omdat ze aan de buitenkant van het huis worden gemonteerd, nemen ze weinig ruimte in beslag. Tot slot, wat denkt u van verduistering en privacy? Op elk gewenst moment maak je van de dag een nacht…

Elektrische rolluiken laten installeren in jouw huis? ✓ Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan via deze pagina. 

 

Verschillen in soorten en maten

Zoals gezegd kun je kiezen uit alle kleuren die je maar kunt bedenken. Elektrische rolluiken worden daarnaast geheel op maat gemaakt, hetgeen wel zo fijn is als je beschikt over afwijkende maten van deuren en ramen.

Je kunt verder kiezen uit drie verschillende soorten rolluiken:

  • geheel handbediend,
  • automatisch per individueel rolluik,
  • automatisch via een bedieningspaneel voor alle rolluiken op het huis.

Een andere, nog luxere, optie is om met een afstandsbediening daadwerkelijk vanuit je luie stoel het openen en sluiten van de rolluiken te sturen. Wat wil je nog meer…

Mocht je ondertussen nog niet overtuigd zijn van de voordelen van een elektrisch rolluik, wat denk je dan van deze: mocht je niet thuis zijn en/of schijnt de zon op de ramen, dan kun je er met behulp van een tijdschakelaar of een zonnesensor voor zorgen dat de rolluiken uit zichzelf omlaag gaan!

 

 

Kostprijs

Elektrische rolluiken aanschaffen is niet iets dat de meeste mensen even tussen neus en lippen door besluiten te (laten) doen. Zeker in een huis met veel ramen en deuren blijft het een flinke investering. Gemiddeld ben je per raam een bedrag variërend tussen de 120 en de 350 euro kwijt. De verschillen zitten hem met name in de grootte van het raam, de materialen (kunststof of aluminium), de gekozen bedieningswijze en de luxegradaties.

Vanzelfsprekend kost een handbediend systeem minder dan een elektrisch systeem, en zijn elektrische rolluiken die centraal met 1 afstandsbediening geregeld kunnen worden duurder dan individueel bedienbare rolluiken. En natuurlijk scheelt het veel geld als je handig genoeg bent om de rolluiken zelf te installeren in plaats van dit door een extern bedrijf te laten doen.

Zoals met vele zaken in het leven is het dus een kwestie van zaken goed tegen elkaar afwegen en goed kijken naar wat je wel en niet nodig hebt. Een offerte aanvragen is de eerste stap in de goede richting. Zo weet je onmiddellijk aan welke prijs een aanbieder in je regio deze rolluiken kan leveren en plaatsen.

Via onze online offerteservice kan je geheel gratis en vrijblijvend offertes op maat aanvragen bij verschillende installateurs. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

Zelf doen of laten doen?

Voor iemand die een beetje handig is moet het zelf plaatsen van elektrische rolluiken geen onoverkomelijke problemen opleveren. Op internet staan er voldoende filmpjes die uitgebreide tekst en uitleg geven en op de sites van de diverse leveranciers zijn goed geschreven handleidingen beschikbaar. Het zelf doen kost weliswaar tijd, maar kan een flinke slok op een borrel schelen in de uiteindelijke kostprijs. Om zeker te zijn van een foutloze en snelle montage raden wij weliswaar aan om de rolluiken te laten installeren door een professional.

 

Zijn er nadelen verbonden aan elektrische rolluiken?

Alhoewel de voordelen van een elektrisch rolluik zoals besproken niet te onderschatten zijn, kleven er ook een paar nadelen aan. Zo is er allereerst de techniek; het is allemaal leuk en aardig als alles eenmaal geïnstalleerd is, maar waarschijnlijk komt er een moment dat er iets kapot gaat. In de meeste gevallen heb je recht op een garantie van minimaal drie en meestal vijf jaar, maar wat nou als er daarna nog iets gebeurd?

Aangezien het al met al om geavanceerde technologie gaat, zul je in de meeste gevallen niet zelf de problemen kunnen oplossen. Je dient dan je toevlucht te zoeken tot een gespecialiseerd bedrijf en die zijn meestal niet goedkoop – denk alleen al aan de voorrijkosten en de uurlonen.

Daarnaast is het zo dat met name ouderen het moeilijk kunnen hebben met de bediening van de rolluiken, omdat zij niet bekend zijn met de elektronica. Ook jongere mensen kunnen hier last van hebben, al hangt dat een beetje af van de persoonlijke interesses en affiniteit met elektronica.

En last but not least: wees voorzichtig met de timer als je elektrische rolluiken hebt die ook de deuren bedekken. Als je bijvoorbeeld in de tuin in slaap valt en de timer doet gewoon zijn werk, dan kan het zomaar gebeuren dat je jezelf hebt buitengesloten…

 

Offertes voor rolluiken ontvangen

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen