Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Rolluikentips.be Info & advies over rolluiken en andere types zonwering.
Vergelijk gespecialiseerde installateurs online.
header image
Rolluikentips.be

Voorzetrolluiken plaatsen: info & prijzen

Een voorzetrolluik wordt aan de buitenkant van de gevel, in een kast boven of op het raam gemonteerd. De installatie vraagt weinig tot geen breekwerken waardoor voorzetrolluiken makkelijk te integreren zijn in een bestaande woning. Geen wonder dat dit soort rolluiken erg populair is. Alles over de mogelijkheden, prijzen, installatie, … van voorzetrolluiken ontdek je in dit artikel.

Ga snel naar: VoordelenPrijs & UitvoeringPlaatsingConclusie

 

 

De voordelen van een voorzetrolluik

 • Thermische en akoestische isolatie: Voorzetrolluiken houden de warmte buiten in de zomer en binnen in de winter. Ze werken ook geluidswerend door omgevingsgeluiden te dempen.
 • Vele uitvoeringsmogelijkheden: Voorzetrolluiken zijn beschikbaar in verschillende kleuren en kunnen geïntegreerd worden in verschillende woonstijlen.
 • Relatief goedkoop: Vergeleken met opbouw- en inbouwrolluiken zijn voorzetrolluiken vrij goedkoop.
 • Snelle en makkelijke montage: Voorzetrolluiken zijn makkelijk en snel te monteren. Aangezien ze rechtstreeks op de gevel geplaatst worden, is kap- en breekwerk overbodig.
 • Lange levensduur: Het raam en kozijn zijn beschermd tegen weersinvloeden en blijven daardoor beter beschermd tegen slijtage.
 • Veiligheid & Privacy: Een gesloten rolluik maakt het voor inbrekers een stuk lastiger om jouw huis binnen te dringen. Bovendien biedt het volledige privacy en dient het als ideale zonwering. Jaloezieën, shutters, rolgordijnen, … worden zo overbodig.
 • Ruimte: Voorzetrolluiken hebben het grote voordeel dat het raam, ook met een gesloten rolluiken, nog een klein stukje open kan door de ruimte tussen het raam en het rolluik.

 

 

Voorzetrolluiken: Prijs & Uitvoeringen

Vanzelfsprekend wordt de prijs van voorzetrolluiken bepaald door de afmetingen van het raam. Ook het materiaal van het rolluik, een manuele of elektrische bediening, de kleur (meerprijs op niet-standaard kleuren), dikte van de lamellen, het merk en de installatiekosten hebben een invloed op de kostprijs.

 

Voorzetrolluiken
PVC voorzetrolluikAluminium voorzetrolluik
Handmatige bediening
± €100 - €250 (per m²)± €110 - €270 (per m²)
Elektrische bediening
± €200 - €500 (per m²)± €200 - €750 (per m²)
Kosten voor montage ± €70/uur (incl. btw en verplaatsingskosten)
Vrijblijvend offertes op maat aanvragen voor voorzetrolluiken kan via de offertepagina.

 

1. Mogelijke materialen voor voorzetrolluiken

Voorzetrolluiken zijn beschikbaar in PVC en aluminium. Elk materiaal heeft daarbij zijn eigen voor- en nadelen:

A. PVC voorzetrolluik

PVC voorzetrolluiken hebben een goede prijs-kwaliteit verhouding. Ze zijn beschikbaar in heel wat verschillende kleuren en passen daarom bij verschillende woonstijlen. Een PVC of kunststof voorzetrolluik is bovendien duurzaam. Het is een materiaal dat vooral geschikt is voor kleinere rolluiken. Bij te grote rolluiken bestaat namelijk het risico dat het materiaal doorbuigt. In vergelijking met de aluminium variant is een PVC voorzetrolluik goedkoper én beter bestand tegen zware weersomstandigheden.

B. Aluminium voorzetrolluik

Aluminium voorzetrolluiken zijn, net zoals de pvc variant, beschikbaar in allerlei kleuren en passen daarom bij verschillende woonstijlen. Bij aluminium is er ook nog keuze uit verschillende diktes van de lamellen. Het materiaal is licht en sterk en daardoor dus heel veilig. Aluminium heeft bovendien een goede isolerende werking, zowel akoestisch als thermisch. Je kan ook kiezen voor een dubbelwandige lamellen die nog beter isoleren. In vergelijking met de kunststof variant is een aluminium voorzetrolluik makkelijker te plaatsen.

 

2. Bediening van voorzetrolluiken

Wat de bediening van rolluiken betreft heb je meerdere mogelijkheden:

A. Handmatige bediening

Manuele bediening kan met een lint, koord, stang of veeras. Hou er wel rekening mee dat handmatige bediening bij een groot rolluik moeilijk kan zijn. Niet alleen de afmetingen maar ook het materiaal speelt daarbij een rol. Een voorzetrolluik in aluminium is bijvoorbeeld zwaarder dan een in PVC en kan dus moeilijker handmatig te bedienen zijn.

B. Elektrische bediening

Een elektrisch rolluik bedien je met een schakelaar of een afstandsbediening en is daarom veel praktischer. Door de rolluiken te laten integreren in een domoticasysteem maak je alles nog makkelijker en kan je de rolluiken bijvoorbeeld ook bedienen als je niet thuis bent. Of waarom niet alles automatiseren? Een sensor kan dan bepalen wanneer het rolluiken op en af gaat. Er kan ook gebruik gemaakt worden van een tijdschakelklok die bijvoorbeeld de rolluiken ’s avonds neerlaat, waardoor het huis tijdens een vakantie toch bewoond lijkt.

 

 

Een PVC of aluminum voorzetrolluik aanschaffen, met handmatige of elektrische bediening, …? Of gewoon op zoek naar advies? Via onze offertepagina kan je gratis én vrijblijvend offertes op maat aanvragen bij erkende installateurs uit jouw buurt. Zo kan je makkelijk prijzen, termijnen, werkwijzen, … vergelijken. ✓ Vraag hier offertes aan.

 

 

voorzetrolluiken prijs

 

Voorzetrolluiken plaatsen

Een voorzetrolluik wordt standaard aan de buitenkant van het huis, op de gevel gemonteerd. De plaatsing kan op 2 manieren gebeuren:

1. Voorzetrolluik op de dag

Hierbij hangt men de rolluikkast net boven het raam, boven de bovendorpel van het raam. De rolluikgeleiders zet men langs beide kanten van het raam.

2. Voorzetrolluik in de dag

Hierbij hangt men de rolluikkast op het kozijn, op de bovendorpel van het raam. De rolluikgeleiders zitten nu aan de kopzijde van de gevel. Het grote voordeel van een voorzetrolluik in de dag is dat het mooier in de gevel kan worden geïntegreerd.

 

Benieuwd naar info over de andere soorten rolluiken? Lees hier meer over de mogelijkheden van opbouwrolluiken en inbouwrolluiken.

 

 

Conclusie: ‘Hét voorzetrolluik’ bestaat niet

Samenvattend kun je niet spreken over één soort voorzetrolluik. Er is veel keuze en die verschillen zie je ook terug in de prijs. Welk voorzetrolluik voor jouw huis geschikt is hangt helemaal van jouw eigen wensen en ideeën af. Het is hoe dan ook een investering die op termijn veel oplevert en zeker het overwegen waard is!

TIP: Een voorzetrolluik kan je zelf plaatsen, maar dat vereist wel enige kluservaring én fouten zijn snel gemaakt. Om jezelf te verzekeren van een mooi resultaat en kwaliteit doe je er goed aan een vakman in te schakelen. Het is daarbij aangeraden offertes op te vragen bij verschillende aanbieders. Zo kan je prijzen, termijnen, werkwijzen, … vergelijken en kies je het aanbod dat het best past bij jouw situatie en wensen. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij erkende installateurs uit jouw regio via onze online offertedienst.

 

elektrisch voorzetrolluik

 

 

Offertes voor rolluiken ontvangen

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen