Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Rolluikentips.be Info & advies over rolluiken en andere types zonwering.
Vergelijk gespecialiseerde installateurs online.
header image
Rolluikentips.be

Rolluik lamellen

Rolluik lamellen zijn de horizontale of verticale stroken die samen het pantser van een rolluik vormen. Ook deze kunnen stuk gaan. Soms kan je één of enkele lamellen eenvoudig vervangen, maar in andere gevallen is het beter meteen het volledige pantser te vervangen. Ontdek hier hoe je kleine beschadigingen aan je rolluik lamellen herstelt en wanneer het nodig is om het volledige rolluik te vervangen.

Ga snel naar:  prijs – rolluik vervangenofferte aanvragen

 

Wanneer herstellen?

Lamellen herstel je wanneer er scheuren ontstaan in je rolluik. Je merkt de scheuren op wanneer het rolluik gesloten is en er lichtspleten zichtbaar zijn. Zijn de scheuren plaatselijk? Dan is het probleem snel op te lossen door een of enkele lamellen te herstellen. Kleine scheurtjes herstel je makkelijk met doe-het-zelf-middelen.

Is een herstelling niet voldoende? Dan zijn je lamellen aan vervanging toe. Ook is een herstelling slechts een tijdelijke oplossing. Na verloop van tijd keert slijtage terug en moet je alsnog je lamellen vervangen.

 

Rolluik lamellen vervangen

Zijn er na een herstelling nog steeds lichtspleten zichtbaar of keren ze snel terug? Dan zijn je lamellen aan vervanging toe. Wanneer je nog reserve lamellen hebt en een doe-het-zelver bent, vervang je deze eenvoudig met de oude lamellen in het rolluik. Het is wel belangrijk om de juiste maat van lamellen te gebruiken. Indien je geen reserve lamellen hebt, is het mogelijk om ze op maat te laten maken.

Wanneer er te veel lamellen beschadigd zijn, is het ook mogelijk om het complete pantser te vervangen. Heb je nog steeds manuele rolluiken? Dan kan je meteen van de gelegenheid gebruik maken om je rolluiken te laten automatiseren voor extra gebruiksgemak. Ontvang hier een prijsvoorstel op maat voor het automatiseren van je rolluik.

 

Tip! In de rolluikbak zijn er enkele lamellen die ook bij een volledig uitgerold rolluik onzichtbaar blijven. Wanneer deze lamellen nog in goede staat zijn, is het mogelijk om de lamel met beschadiging of slijtage hiermee te vervangen.

 

Rolluik lamellen prijs

De gemiddelde prijs van rolluik lamellen ligt tussen 3,5 en 5 euro per meter (exclusief btw). Voor een pantser betaal gemiddeld tussen 75 en 190 euro (inclusief btw). De prijs varieert afhankelijk van het materiaal (pvc of aluminium) en de lameldikte.

Maak gebruik van onze gratis offertedienst en ontvang vrijblijvend offertes op maat voor het herstellen van je rolluik. Je krijgt ook een overzicht van de kosten voor het op maat laten zagen van de nodige lamellen bij verschillende rolluikinstallateurs in je buurt.

 

Waar moet ik rekening mee houden bij het vervangen?

Een lamel vervangen doe je relatief makkelijk. Toch zijn er een aantal zaken waarmee je best rekening houdt. Zo zijn het materiaal en het formaat van de lamel belangrijk om je rolluik terug in zijn oorspronkelijke staat te krijgen. Het kleurverschil speelt ook een rol. Daarom is een lamel vervangen minder voor de hand liggend bij oudere rolluiken.

  • PVC of aluminium: lamellen zijn beschikbaar in PVC of aluminium. Ga dus na uit welk materiaal de lamellen van je rolluik bestaan.
  • Juiste maat: het is belangrijk dat je dezelfde maat van lamel vervangt. Anders loop je het risico dat het rolluik stroef in de rails zit, wat bij het sluiten of openen voor nog meer schade zorgt.
  • Kleur lamellen: de verkleuring van oudere lamellen zorgt er mogelijk voor dat nieuwe lamellen niet meer in het geheel passen.

 

Wanneer zijn mijn rolluiken aan vervanging toe?

Bij oude rolluiken is de aanschaf van nieuwe lamellen niet altijd gunstig. Het volledige rolluik vervangen komt je voordeliger uit wanneer:

  • Het rolluik sterk verkleurd is: nieuwe lamellen sluiten door de verkleuring niet goed aan bij het geheel.
  • Geen nieuwe lamellen beschikbaar zijn in de juiste maat: dit is belangrijk zodat het rolluik soepel functioneert.
  • Meerdere lamellen slijtage vertonen: het volledige rolluik vervangen bespaart je in dit geval tijd en moeite.

 

Een rolluik vervangen is de perfecte gelegenheid om na te denken over elektrische rolluiken. Met zijn vele voordelen worden ze steeds populairder. Zo zijn er rolluiken op de markt die automatisch openen of sluiten door herkenning van zonlicht en regen. Ook zijn rolluiken tegenwoordig perfect te koppelen aan een domoticasysteem in huis. Geïnteresseerd in elektrische rolluiken? Ontvang hier een prijsvoorstel op maat van erkende installateurs uit je buurt. Zo kan je prijzen vergelijken en de meest interessante optie eruit pikken.

rolluik-lamellen-vervangen

 

Offertes voor rolluiken ontvangen

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen