Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Rolluikentips.be Info & advies over rolluiken en andere types zonwering.
Vergelijk gespecialiseerde installateurs online.
header image
Rolluikentips.be

Zonnescherm: soorten en voordelen

Een zonnescherm is een type zonwering dat aan de buitenzijde van de gevel wordt opgehangen. Wie geen fan is van rolluiken, of gewoon simpele zonwering zoekt kan een zonnescherm dus als volwaardig alternatief beschouwen. Zonneschermen maken gebruik van textiel en de bediening kan handmatig gebeuren of met behulp van een elektrische motor.

Zonnescherm laten plaatsen? Ontvang vrijblijvend offertes op maat.

 

Welke soorten zonneschermen bestaan er?

We onderscheiden diverse soorten zonneschermen:

Je kan op bovenstaande soorten doorklikken voor meer informatie.

 

Welk systeem is het beste?

Het is onmogelijk om hierop een eenduidig antwoord te geven. Er moet rekening gehouden met verschillende factoren: de plaats waar de zonwering moet komen (raam, deur, terras, …), wat het uiteindelijke doel is, de functionaliteit die je er van verwacht (handmatige of automatische bediening), maar ook de architectuur van het gebouw kan een belangrijke factor zijn om het estetisch geheel te bewaren.

Het is dus absoluut nodig om zelf meer te leren over de types zonweringen en hoe deze er uitzien. Deze website tracht u zoveel mogelijk uitleg te verschaffen over de beschikbare types zonwering en hoopt u ook voldoende te inspireren zodat u de juiste keuze kan maken.

 

Voordelen van zonneschermen

Afhankelijk van het type zonwering dat je kiest, kunnen deze onderstaande voordelen bieden:

 • Verduistering van de kamer
 • Tegenhouden van de warmte
 • Privacy
 • Verbeteren van de veiligheid
 • Isolerend tegen geluid
 • Bescherming tegen de zon
 • Automatie en integratie in Domotica

Het ene systeem zal meer voordelen opleveren dan het andere, het is aan u om te beslissen welke voordelen voor u belangrijk zijn en doorwegen op uw keuze.

 

Doe uw voordeel door een offerte aan te vragen

Offertes via het internet aanvragen zijn zeer nuttig: Niet alleen kan je meerdere prijsoffertes vergelijken om een goede deal te bekomen, je kan ook een regionale vakman vinden zonder dat het je iets kost.

Vraag gerust via deze site een offerte aan en ontvang gratis en vrijblijvend offertes van maximaal 4 professionals. Start je aanvraag hier.

 

Offertes voor rolluiken ontvangen

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen