Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Rolluikentips.be Info & advies over rolluiken en andere types zonwering.
Vergelijk gespecialiseerde installateurs online.
header image
Rolluikentips.be

Shutters: eigenschappen, voordelen & prijzen

Shutters en blinds zijn twee verschillende dingen. Shutters zijn houten binnenluiken met verstelbare lamellen en bieden een alternatief op gordijnen of jaloezieën. Ze worden gebruikt als decoratief element, maar ook als zonwering. Blinds daarentegen zijn houten jaloezieën. In dit artikel lees je meer over de voordelen en prijzen van shutters.

Shutters laten plaatsen? Ontvang vrijblijvend offertes op maat.

 

Shutters in de woning

Omdat shutters ook vaak worden gebruikt als decoratief element, kunnen ze werkelijk in heel de woning worden gebruikt: in de leefruimte, in de slaapkamer, in de badkamer, op kantoor, …

Een groot voordeel van shutters is dan ook dat ze voor bijna elk type raam geschikt zijn, ongeacht of deze dienen als zonwering, als decoratie of beiden. Heb je een speciale raamvorm? Dan is daar wellicht een oplossing voor.

Shutters bestaan in verschillende materialen. Ze kunnen immers ook binnen of buiten gebruikt worden. Houten shutters genieten meestal de voorkeur omwille van de warmte uitstraling die hout heeft. Aluminium shutters zijn net zoals andere materialen ook mogelijk. Aluminium is immers een zeer licht materiaal en kent zeker zijn nut in diverse toepassingen. Polywood, een synthetisch alternatief op hout, is een nieuw materiaal dat de laatste jaren aan populariteit aan het winnen is.

 

Voordelen van shutters

Shutters kunnen bijna overal toegepast worden, ook de vorm van het raam mag geen probleem geven. Ten opzichte van rolluiken kan je stellen dat shutters een goedkoper alternatief is. Ze kunnen zowel dienen als zonwering maar ook om extra sfeer in het interieur te brengen. Wie er dus aan denkt om zijn ramen te decoreren, moet ongetwijfeld shutters overwegen.

Shutters kan je zelf samenstellen naar je eigen wensen. Zo kan je kiezen tussen verschillende kleuren (alle RAL en NCS kleuren zijn mogelijk), bedieningsvormen en ook welke breedtes de lamellen moeten hebben. Het is eenvoudig in onderhoud en het gaat vele jaren mee.

Wel of geen lichtinval? Dat is volledig uw keuze! De hoeveelheid lichtinval en privacy regel je volledig zelf. Hoe smaller de lamellen hoe minder lichtinval je zal krijgen.

Omdat shutters vochtbestendig zijn, kunnen ze ook zonder problemen in de badkamer of wellness ruimten gebruikt worden. Vergeet niet dat shutters niet gemaakt zijn om in direct contact te komen met water. Enige voorzichtigheid is altijd wel geboden.

De prijzen van shutters

Omdat er zoveel varianten mogelijk zijn, is het moeilijk eenduidig een prijs te plakken op shutters. Je kan bijna stellen dat het in veel gevallen om maatwerk gaat!
Goedkope en doe-het-zelf shutters kan je al kopen rond een prijs vanaf 125 euro tot ongeveer 165 euro per vierkante meter (exclusief BTW). Misschien kan het nog wel goedkoper als je de shutters koopt in een bouwmarkt zoals Gamma, Brico, Praxis of Hubo. Andere degelijke shutters kan je verkrijgen voor een prijs rond de 200 euro per vierkante meter exclusief BTW.

De prijs van heel erg duurzame shutters van goede kwaliteit kunnen al snel oplopen tot 275 euro per vierkante meter (exclusief BTW). Hierin zit dan wel maatwerk en plaatsing omvat en daar heb je zeker jarenlang plezier van.

De prijs kan echter ook nog hoger liggen, afhankelijk van uw wensen en de moeilijkheid die ermee gepaard gaan.

Shutters zijn duurzaam en een ideale manier om je interieur een andere dimensie te geven. Ze vormen een goedkoper alternatief op rolluiken en hebben net dat ietsje meer ten opzichte van gordijnen. Shutters komen veelal met een garantie van 3 of 5 jaar, wie blinds koopt krijgt meestal een garantie van 3 jaar. Benieuwd naar advies en een prijs op maat? Ontvang vrijblijvend offertes via de offertepagina.

 

Shutters monteren

Vraag altijd bij de aanbieder om adviezen, ook bij het monteren van shutters als je van plan bent dit zelf te doen; Er zijn immers verschillende manieren waarop de montage kan gebeuren:

  • Met een R-frame: ideaal voor draaikiepramen;
  • Op het kozijn: de shutter wordt dan zo diep als mogelijk in de muuropening gemonteerd;
  • Binnen de muuropening: de bevestiging gebeurd dan aan de binnenmuur;
  • Op de muur: meestal een optie als het niet mogelijk is om de shutters te monteren binnen de muuropening.

 

 

Offertes voor rolluiken ontvangen

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen