Pergola zelf bouwen

Wanneer je een normale pergola te duur vindt, kun je kiezen voor een goedkopere versie. Goedkopere versies kun je vinden in doe-het-zelf-zaken, met als voorwaarde: alles doe je zelf! Hieronder hebben we een beknopte samenvatting gegeven om je pergola zelf te maken.

De voordelen van zelf je pergola in elkaar te knutselen zijn duidelijk: Geen gedoe met vakmannen, geld besparen op de prijs van een pergola en bij een bouwpakket kan je je nog eens de moeite besparen op het kopen van de materialen aangezien alles meegeleverd wordt!

TIP: Koop hier je pergola bouwplannen! om eigenhandig je pergola te maken.

 

Wat je nodig hebt is het volgende (benodigdheden):

 • Boormachine;
 • Draadeinden;
 • Grondboor;
 • Houten hamer;
 • Moeren;
 • Rondhouten palen voor de verticale constructie;
 • Rondhouten palen die de korte zijden met elkaar verbinden;
 • Rondhouten palen die het dak moeten vormen en bovendien links en rechts uitsteken;
 • RVS of messing verbindingsmaterialen;
 • Steeksleutel;
 • Waterpas.

TIP: Koop hier pergola bouwpakketten die je zelf in elkaar kan steken. Geen gedoe met materialen!

Wat te doen? (Stappenplan):

 1. Om te beginnen, dien je alle benodigdheden in huis te hebben. Vervolgens bepaal je de plaats en omtrek van de pergola.
 2. Daarna kun je beginnen met de grondboor. Deze moet de gaten in de grond maken. Let er wel op dat deze loodrecht de grond in gaat. Ook is het handig de doorsnee van de gaten kleiner dan de doorsnee van de palen te maken. Op deze manier staan ze straks steviger in de grond.
 3. Wanneer de gaten zijn geplaatst, kun je met een stift een lijntje op de paal zetten tot ongeveer waar hij de grond in gaat.
 4. Pak de palen en sla ze loodrecht in de grond.
 5. Check of ze recht staan door middel van een waterpas.
 6. Staan ze niet recht? Zaag ze dan wederom op lengte.
 7. Doorboor de horizontale palen daar waar ze met de verticale palen moeten worden gekruist.
 8. Maak nu door middel van de draadeinden de palen aan elkaar vast.
 9. Tot slot breng je het dak aan. Dit doe je door ook deze palen te verbinden aan de verticale palen door middel van draadeinden.

 

Pergola bouwen of bouwpakket kopen?

Klik hier om bouwplannen te kopen voor diverse projecten waaronder een pergola. Alles wordt piekfijn uitgelegd zodat je stap voor stap zelf je pergola kan bouwen. Het voordeel? Geen gedoe met vakmannen, geld besparen op je pergola aankoop én je kan je creativiteit de vrije loop laten en iets uniek maken!
Ja ik wil bouwplannen kopen om zelf mijn pergola te bouwen!

OF: Koop hier online een pergola bouwpakket en knutsel de pergola zelf in elkaar. Het voordeel? Geen gedoe met vakmannen, geld besparen op je aankoop én geen gedoe met materialen aangezien alles in een pakket geleverd wordt!
Ja ik wil een pergola kopen!

Pergola laten plaatsen: prijzen vergelijken

Maak gebruik van onze offertedienst en ontvang maximaal 4 verschillende offertes van aannemers uit jouw regio. Op maat gemaakte offertes ontvangen om te vergelijken? Vul dan onderstaand formulier in.
Alle offertes zijn gratis en vrijblijvend.